vrijdag 24 februari 2012

Vrouwen en appels

Wat hebben vrouwen toch met appels? Sneeuwitje kon de verleiding niet weerstaan om een hapje uit de giftige appel te nemen, vrouwen drinken Jillz appelcider, omdat de mannen uit de reclame zo smakelijk zijn (geef toe) en zelfs Eva beet als eerst in de verboden appel. Gelukkig voor ons zijn appels gezond en ook nog eens heel lekker!



In de mythologie staat de appel voor onsterfelijkheid en eeuwige jeugd. Als je een appel doorsnijdt zie je een pentagram, die symbool staat voor de spirituele mens. Niks geen eng heksenteken dus. De ronde vorm wordt daarbij ook nog eens in verband gebracht met het vrouwelijk lichaam.
Ook kwamen appels veel voor in volksgebruik. In het Britse Cornwell sliepen meisjes met een appel onder hun kussen om een man aan de haak te kunnen slaan en het appelhappen in Nederland staat symbool voor het naar je toe trekken van een lang en gelukkig leven.
Allemaal leuk en aardig, maar waarom houden vrouwen nu zoveel van appels?

  1. Appels zijn zoet, sappig en je zit er snel vol van. Bovendien wordt je er niet dik van, omdat een appel goede suikers (vooral fructose) bevat in combinatie met vezels. In een appel zitten maar 60 kcal, dus het ideale tussendoortje!
  2. Appels zijn het hele jaar door vrij goedkoop. In tegenstelling tot andere soorten fruit verliezen ze, na een tijdje gelegen te hebben, vrijwel geen voedingswaarde.
  3. In appels zit pectine, een stof die giftige metalen uit je lichaam haalt, zoals lood en kwik. Verder zitten er in de schil verschillende anti-oxidanten die hart- en vaatziekten voorkomen.
Mijn lievelingsappels zijn Pink Lady, Elstar of Kanzi. Maar welke soort je ook pakt, je snoept altijd verstandig.. dus eet een appel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten