maandag 12 maart 2012

Opgroeien met Disney

Disney. Het eerste merk waarmee ik als kind in aanraking kwam en waarop ik direct verliefd werd. En niet alleen door de duizenden videobanden die we hadden, zoals Aladdin, Assepoester en de Leeuwenkoning (ik kan overigens nog steeds met elke film meepraten en de liedjes goed vals meezingen). Ook was het wat Disney uitstraalde: pure magie. 

Disney heeft een geweldige communicatie. Behalve dat zij een droomwereld creëren, waarin je even alles om je heen kunt vergeten, zorgt Disney er ook nog eens voor dat deze toegankelijk is voor kinderen én volwassen. Het familiegevoel. Disney heeft daarbij voor iedereen een andere betekenis. Ik zag het als een manier tijdens het kijken naar een Disney Classic, of tijdens mijn droomweekend in Disneyland Parijs op 11-jarige leeftijd. Eventjes de realiteit ontvluchten. Ook hadden de films altijd een mooi moraal en een wijze les die mij als kind al hebben laten nadenken over de dood, bedrog, maar ook over de liefde en dat het goede altijd overwint.

Verder heeft Disney zich door de jaren heen enorm uitgebreid. Wat begon met een zwart-witte Mickey Mouse in 'Steamboat Willy' uit zich nu in de vorm van Disney Channel, met Disney-sterretjes die kunnen zingen, acteren (meestal) en daarbij kinderen, tieners en hun ouders over de hele wereld aanspreken. Eerlijk gezegd, hoe slecht de series vaak ook zijn, zijn ze zelfs voor mij af en toe een guilty pleasure.

Wist je dat Disney meer dan 160 miljoen fans op Facebook heeft? Meer dan logisch, want als Disney iets doet, doen ze het vaak ook goed. En als je kijkt naar hun communicatie, dan merk je dat Disney iets heeft wat het als merk onderscheidend maakt van andere entertainmentgiganten: het creëren van een herinnering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten